05-03-2020 HB-Café Rotterdam: de kracht van Hoogbegaafdheid

In Archief Rotterdam, Geen categorie, Verslagen HB-Cafés by HB-Café Rotterdam

Donderdag 5 maart 2020 was de aftrap van een hele nieuwe reeks HB-Cafés in Rotterdam. Het HB-Café was helemaal volgeboekt. Er is dus duidelijk animo in Rotterdam!

Het thema van deze avond was ‘De kracht van hoogbegaafdheid’ met als gastspreker IHBV-voorzitter Rianne van de Ven. Geheel passend bij het imago van Rotterdam had zij de opdracht aanvaard om vooral de positieve kanten van hoogbegaafdheid te benadrukken. Dat was aan Rianne wel besteed.

De avond begon als een soort ‘beginnerscafé’: Rianne vertelde over de theorieën en definities met betrekking tot hoogbegaafdheid en wat daar allemaal mee samenhangt.

Rianne van de Ven

Verschillende modellen kwamen voorbij, zoals het model van Renzulli, later aangepast door Mönks, en het Delphimodel. De zijnskenmerken van het hoogbegaafd zijn kwamen uitgebreid aan de orde.

De vele informatie gaf stof tot nadenken. Dat werd ook gestimuleerd door de opdrachten die Rianne inbracht, waarin deelnemers actief aan de slag gingen met een aantal eigenschappen van hoogbegaafd zijn, en met name wat deze jou in positieve zin brengen.  

Aan het eind van de avond zijn veel ideeën opgehaald voor volgende edities van het HB-Café Rotterdam. Na afloop van dit eerste, zeer geslaagde HB-Café Rotterdam hebben de deelnemers uitgebreid nagepraat onder het genot van een drankje. Wij zijn geïnspireerd en gaan door!

Meer informatie over hoogbegaafdheid is te vinden op de website van het IHBV en meer informatie over Rianne is te vinden op haar website.