Bijeenkomsten

Er staan op dit moment geen HB-Cafés gepland.

Verslagen

Bekijk hier alle verslagen van bijeenkomsten in Utrecht.

Team

HB-café Utrecht draait sinds maart 2014. De huidige samenstelling van ons team is begin 2024 tot stand gekomen. Onze rol- en taakverdeling verloopt soepel en als vanzelf. Wij vinden elkaar in onze ideeën over onze cafés en de (h)erkenning van HB-aspecten in het dagelijkse leven. Voor het HB-Café Utrecht hebben we interactieve bijeenkomsten voor ogen waarin kennis wordt verspreid, onderling contact wordt gestimuleerd en bezoekers zich herkennen in de thema’s. Qua sprekers zoeken we afwisseling in theoretische, filosofische en praktische onderwerpen.

Jeroen Keswiel: Ik ben in aanraking gekomen met hoogbegaafdheid door onze zoon toen hij 6 jaar oud was. Inmiddels is hij 17 en hoewel het nogal erfelijk is heb ik het tot zo’n 2 jaar geleden nooit met mezelf in verband gebracht. In februari ’24 ben ik voor het eerst bij het HB-Café in Utrecht geweest. Ik vond dit best spannend, maar voelde me meteen helemaal thuis. Tegen mijn natuur in heb ik me gelijk aangemeld voor de openstaande vacature die er op dat moment was bij de organisatie. Het contact met gelijkgestemden en de uitwisseling van kennis en ideeën geven me veel energie. Ik heb er zin in!

Saskia van Vliet (penningmeester): Toen rond mijn 33e, tijdens het opkrabbelen na een fikse burn-out, een vriendin (psychologe) opperde dat ik misschien wel hoogbegaafd was, nam ik dat niet als serieuze optie. Geintje. Ondertussen bleven er vragen onbeantwoord. Tijdens het lezen van “Hoogbegaafde volwassenen”- inmiddels was ik 51- was het vaak net alsof ik mezelf las… Ik heb me snel als vrijwilliger bij het HB-Café aangemeld; ik had wel wat achterstallig onderhoud in te halen. Het werken in dit team is voor mij, vanaf dag één, telkens weer een feestje.

Roeland Plomp: In 2013 kwam ik in contact met hoogbegaafdheid. Een bezoek aan een HB-Café was vooraf erg spannend: “Zou ik niet allemaal vreemde mensen tegenkomen?” Het tegendeel was waar; het voelde meteen vertrouwd en fijn! Het is mooi als onbekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek raken en een bijzondere klik ervaren, elkaar aanvoelen en aanvullen. Na een aantal bezoeken in Utrecht was er in 2015 behoefte aan versterking in het voorbereidingsteam. Een kans om niet alleen te bezoeken maar ook om actief bij te dragen aan ontmoeting, delen van kennis en inzichten en de gelegenheid tot bijzondere gesprekken. De avonden én de voorbereidingen boeien me nog steeds en geven me energie, mede dankzij een fijn team in Utrecht!

Esther Heidekamp (coördinator): Door de ontwikkeling van mijn kinderen kwam ik in aanraking met hoogbegaafdheid en ben ik me er verder in gaan verdiepen. Er was veel herkenning en toen de oproep voor ‘vrijwilliger gezocht’ langs kwam leek me dat een mooie manier om een bijdrage te leveren aan het delen van kennis en ervaringen over hoofbegaafdheid en ook zelf van anderen te kunnen leren. Met een fijn team organiseren wij waardevolle bijeenkomsten. Het geeft mij veel voldoening te kunnen bijdragen aan het organiseren van deze avonden voor gelijkgestemden en hoogbegaafdheid de aandacht te geven die het verdient.

Locatie

HB-Café Utrecht wordt georganiseerd bij De Kargadoor.
Deze locatie biedt een cultureel en maatschappelijk podium midden in Utrecht, gedragen door 40 vrijwilligers.

Zij geloven in de doeners die durven en de stemmen die net wat anders laten horen. Met een divers maatschappelijk en cultureel programma bieden ze deze verhalen een podium of stellen ze kantoor- en vergaderruimtes beschikbaar om verhalen te laten ontwikkelen en te broeien.

Adresgegevens:
Oudegracht 36
3511 AP Utrecht

Bereikbaarheid en parkeren:
zie de site van De Kargadoor.
Het is ongeveer 15 minuten lopen
vanaf Utrecht CS.

Contact

Meer informatie over dit HB-Cafe? Stuur dan een e-mail naar hb-cafe-utrecht@ihbv.nl.