16-09-2016 HB-Café Eindhoven: De bestemming van hoogbegaafdheid

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

Team Eindhoven organiseert opnieuw een HB-Café op vrijdag 16 september 2016 in Centrum Aquamarijn in Eindhoven. De spreker van de avond is Leon Huijgen. Ervaren dat hoogbegaafdheid ook leuk kan zijn is een van de vele onderwerpen welke hij deze avond wil oppakken.

Leon Huigen (http://www.leonhuijgen.nl/) werkt inmiddels 30 jaar met hoogbegaafde kinderen, waarbij zijn aanpak – zeer langdurige begeleiding tot in de volwassenheid – vaak hun laatste kans is. Echter deze avond gaat het over hoogbegaafdheid voor volwassenen, iets waar hij uit eigen ervaring over kan meepraten. Het is Leon gelukt om zijn eigen hoogbegaafdheid een plek te geven en hij is er blij mee. Hoe hij dat aangepakt heeft is het centrale thema van deze avond.

Leon kijkt op zijn eigen manier tegen intelligentie en hoogbegaafdheid aan en is bereid om dit deze avond met ons te delen. Een van de denkkaders die hij zal gebruiken is het verschil tussen hoog presterend, hoog begaafd en hoog creatief. Verder zal hij uitleggen wat honden en katten met het onderwerp te maken hebben. Dit alles om mensen zelf te laten ervaren wat er met een hoogbegaafde gebeurt in de loop van de tijd. Het boek van “Mastery” van Robert Greene speelt een belangrijke rol want Leon heeft hierin veel herkenning gevonden. Hij komt met zijn eigen kijk op de zaken welke rond hoogbegaafdheid spelen, maar verwacht niet dat het de zaak er simpeler op maakt.

Deze avond zal de open interactie en discussie met het publiek centraal staan. Er is dit keer geen strak verhaal met een powerpoint presentatie, maar een vrije discussie rond een simpel schoolbord om met tekeningen de vragen en de uitleg te verduidelijken.
Het HB-Café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Het HB-Café is er voor hoogbegaafden en iedereen die belangstelling voor hoogbegaafdheid heeft.

Locatie: Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57 in Eindhoven (ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station). De lezing vindt plaats in de Blauwe zaal.
Openbaar vervoer per bus: lijn 7, 12, 17, 171, 172, 173, halte PC Hooftlaan
Gratis parkeren achter het Parktheater, Le Sage ten Broeklaan, daarna 5 minuten lopen tot Aquamarijn.
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Daarna kan nog worden nagepraat onder het genot van een drankje.
Entree: € 15,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor dit HB-Café doe je met het online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Daarna kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, krijg je daarvan een melding vóór je gevraagd wordt om te betalen. Je reservering is definitief na betaling. Je krijgt dan een bevestiging van je aanmelding en bent zeker van je plaats.