25-05-2018 HB-Café Gorinchem: Sensitieve smartasses aan het werk

In Archief Gorinchem by HB-Café Gorinchem

Op vrijdag 25 mei 2018 komt loopbaancoach Tessa Faber naar het HB-café Gorinchem om een presentatie te houden waarin ze speciale, stoutmoedige, super-eigenzinnige en slimme strategieën aanreikt om je als niet-standaard professional te profileren. Een interactieve workshop voor sensitieve smartasses, zoals Tessa deze groep noemt.

Hoogbegaafden en werk. Het rapport van het IHBV “heel slim en toch zonder werk”, waaruit o.a. duidelijk werd dat het voor hoogbegaafden niet vanzelfsprekend (en soms zelfs moeilijk) is om werk te vinden waarin ze zich in hun element voelen, heeft indertijd veel media aandacht gekregen. Werk gerelateerde problematiek leidt er soms zelfs toe dat hoogbegaafden thuis komen te zitten. Een van de struikelblokken voor hoogbegaafden bij het vinden van passend werk is de moeite om zich goed te kunnen profileren.

In de workshop tijdens het HB-café Gorinchem gaat Tessa Faber in op drie typische dilemma’s waar hoogbegaafden vaak tegenaan lopen: je bent overduidelijk een hoogopgeleide hoogbegaafde en wordt vaak te zwaar bevonden, je bent hoogbegaafd maar (nog) niet aantoonbaar hoogopgeleid en wordt te licht bevonden, je bent een creatief hoogbegaafd ‘multitalent’ en wordt vooral ‘raar’ gevonden. Veel werkgevers weten vaak niet wat ze aan moeten met die sensitieve smartasses, wiens loopbaan en CV verre van standaard zijn. Het is dus aan de hoogbegaafden zelf om mogelijke (voor)oordelen weg te nemen, om duidelijk te maken wat hun toegevoegde waarde is, en om werk te vinden dat (beter) bij hen past en blijft passen.

Over de spreker: Tessa Faber is loopbaancoach voor niet-standaard professionals. Ze is zelf door haar loopbaan heen bedreven geraakt in ‘dwarsprofileren’. Ze geeft inspiratie, inzicht, informatie en de motivatie om te solliciteren zoals je echt bent. Niet jokken, overdrijven of oppoetsen, maar ook weer niet te bescheiden. Niet te zwaar, niet te licht, niet raar, maar gewoon zijn wie je bent. ‘Profileren vanuit je hart’ is haar eigen (over)drijfveer als loopbaancoach. Haar motto is dan ook: Ontdek wie je bent en wees het dan expres! Voor meer informatie over Tessa zie www.makingsense.nl.

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in Alkmaar, Arnhem, Breda (Zuid-West), Delft, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Middelburg (Zeeland), Utrecht, Zwolle en Vlaanderen.

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Het maximum aantal deelnemers is 30.
Zaal open: 19.30 uur; aanvang programma 20.00 uur. Einde programma 22.00 uur; daarna gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door het formulier op https://hb-cafe.nl/evenementen/#wachtlijst-hb-cafe in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.
We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.