20-04-2018 HB-Café Arnhem: Succesangst. Te slim om te slagen

In Archief Arnhem by HB-Café Arnhem

Op vrijdagavond 20 april is er weer een HB-Café in De Coehoorn in Arnhem. Sandra Leefmans geeft dan een workshop over succesangst bij hoogbegaafden.

Soms doen mensen er alles aan om succes te voorkomen, maar hebben ze dat zelf niet door. Succesangst heet dat. Veel hoogbegaafden hebben er last van.
Succesangst is niet hetzelfde als faalangst. Bij faalangst ben je bang dat je het niet goed (genoeg) doet, fouten maakt of het helemaal verknalt. Bij succesangst ben je bang dat je het juist wél goed doet, misschien zelfs beter dan een ander. Om te voorkomen dat je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, stel je uit, doe je niet je best, maak je soms opzettelijk fouten, en verknal je het bewust of onbewust voor jezelf.

In deze workshop gaat Sandra nader in op succesangst en wat dat specifiek voor hoogbegaafden betekent. Dit aan de hand van theorieën vanuit verschillende disciplines en voorbeelden uit het dagelijks leven. Je gaat ook zelf, in kleine groepjes, aan de slag met een aantal opdrachten. Verwacht geen kant-en-klare oplossing. Wel kijken we naar een aantal mogelijke interventies.

Sandra Leefmans, van oorsprong cultureel antropoloog, is inmiddels expert op het gebied van succesangst bij hoogbegaafden. Ze adviseert en coacht onder andere leerkrachten en begeleiders in het onderwijs over hoogbegaafdheid.
Haar boek “Te slim om te slagen; over succesangst bij hoogbegaafden” kwam begin maart dit jaar uit. Meer informatie over Sandra is te vinden op haar website http://prismatis.nl.

Locatie: Coehoorn Centraal, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De Coehoornstraat ligt recht tegenover het Centraal Station (rechts van hotel Haarhuis). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 25.

Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma uiterlijk 19:30 uur; einde programma meestal tegen 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Aanmelden: voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.