20-02-2018 HB-Café Vlaanderen (Gent): Shake Off Stress (SOS)

In Archief Vlaanderen by HB-Café Vlaanderen

Op dinsdag 20 februari 2018 is er opnieuw een HB-Café in Gent. Mies Maria Meulders komt een workshop geven over Shake Off Stress (SOS).

Een gezonde dosis stress helpt ons om alert en gefocust te zijn, om snel te kunnen beslissen en handelen. Teveel stress heeft het tegenovergesteld effect. Het werkt verlammend, vreet energie, geeft soms fysiek discomfort en leidt vaak tot rusteloosheid en prikkelbaarheid. Spanningen en stress die we niet verwerkt of niet verteerd hebben, liggen ons dwars en blokkeren ons.
Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om de opgehoopte spanning en stress uit ons lichaam te bevrijden. We moeten ons lichaam er alleen weer aan herinneren hoe dat moet. David Berceli heeft hiervoor Tension and trauma Release Exercises, kortweg TRE, in de wereld gezet. Het is een zachte en tegelijk diepwerkende techniek om letterlijk en figuurlijk de spanning van ons af schudden. Het heelt en helpt ons lichaam, onze geest en ons zenuwstelsel. Het bevordert de verbinding met onszelf, en laat ons bewuster en beter voelen. Het geeft ons meer energie, brengt meer rust, en vergroot onze veerkracht.
Deze methode is makkelijk aan te leren, en is een cadeau voor het leven. Het laat ons toe te ontladen zoveel we nodig hebben, zoveel we willen. Om vrijer en lichter in het leven te staan.

Mies Maria Meulders is een gepassioneerde creatieve vrouw die eigenzinnig haar ding deed van kleins af aan. Ze combineert een carrière als succesvolle en bekende ‘stem’ in de media met haar passie als Body and Soul Coach.
Stevig met haar voeten op de grond, met gefocuste aandacht, tonnen liefde en expertise begeleidt Maria in haar praktijk mensen om bewuster te leven en om zichzelf te bevrijden van de gevolgen stress. Zie ook: http://www.body-and-soul-coaching.be/

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie: Resto Brasserie De Zwarte Fles
Zandvoordestraat 1, 9052 Zwijnaarde (aan de rand van Gent)

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumptiebonnen.
Maximum aantal deelnemers: 40

Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur.
Daarna is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelding: Vooraf aanmelden voor dit HB-Café is verplicht. Hiervoor is een online formulier beschikbaar op: https://hb-cafe.nl/evenementen, waar deelnemers ook direct kunnen betalen.

Indien de inschrijving vol is, is een wachtlijstformulier beschikbaar. Er wordt dan contact opgenomen indien er een plaats beschikbaar komt.