30-01-2018 HB-Café Enschede: Ken je KernTalenten, verzilver je hoogbegaafdheid.

In Archief Enschede by HB-Café Enschede

Hoogbegaafden kunnen vaak heel veel verschillende dingen en kunnen die vaak ook erg goed. Toch gaat het werk snel vervelen als jouw sterke KernTalenten onvoldoende worden aangesproken. Dan ben je bijvoorbeeld elke twee jaar weer toe aan een volgende baan. Op dinsdag 30 januari mogen we voor ons HB-Café in Enschede Frans Corten als gastspreker aankondigen. In een interactieve workshop laat hij je kennismaken met wat KernTalenten zijn. Je ontdekt wat je er mee kunt doen, bij welke vragen je een analyse kunt laten maken en hoe belangrijk dit voor jou als persoon kan zijn.

Want hoe vind je werk waar je duurzaam je ei in kwijt kan, werk dat helemaal bij jou past? Daarbij is niet alleen het niveau van het werk dat telt. Ook dingen als fysieke actie, bezig zijn met kleur en vorm, of eigenhandig dingen maken, kunnen in een profiel heel wezenlijk zijn. Allemaal dingen die niet direct met hoge intelligentie van doen hebben. Soms wordt je leven een stuk leuker door bijvoorbeeld een hobby houtbewerking weer op te pakken en naar het werk te fietsen en zit de uitdaging niet in het schrijven van nog moeilijkere rapporten met nog complexere berekeningen. En misschien is het ontwikkelen van een eigen bedrijf voor jou wel een van de opties om te verkennen.

Frans Corten is van oorsprong bioloog en legt zich al sinds 2001 toe op het coachen van hoogbegaafden in hun loopbaan. Hij was een van de eersten die daarover publiceerde. In 2011 zag hij de unieke waarde van de Belgische KernTalentenmethode: een methode die goed blijkt aan te sluiten op hoogbegaafde volwassenen. Hij is al jaren analist en trainer in deze methode en heeft inmiddels als bijna 40 andere analisten hierin opgeleid. Frans heeft al jaren zijn eigen coachpraktijk, Werk en Waarde.

Datum & tijd: dinsdag 30 januari 2018, 19.00-21.30 uur
Zaal open 18.30 uur; aanvang programma 19:00 uur. Einde programma 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Locatie: Café Jansen en Janssen, Oude Markt 10 7511 GA Enschede 053-4307010 Jansen en Janssen is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, het Centraal Station van Enschede ligt op 5 minuten lopen afstand. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 25

Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.