19-01-2018 HB-Café Zeeland (Middelburg): Hoogbegaafdheid, neurodiversiteit en de positieve aspecten van (arbeids) conflicten

In Archief Zeeland by HB-Café Zeeland

Op vrijdag 19 januari is er weer een HB-Café in Middelburg. Ido van der Waal komt een lezing verzorgen over Hoogbegaafdheid, neurodiversiteit en de positieve aspecten van (arbeids) conflicten.

Conflicten zijn van alle dag, bijna iedereen heeft er een hekel aan. De meeste mensen proberen conflicten te vermijden, maar er is ook een onderbelichte positieve kant van conflicten. Bijvoorbeeld sommige (arbeids)conflicten zijn een gevolg of een vorm van functionele tegenspraak. Veel hoogbegaafden hebben hiermee te maken gehad, dit blijkt uit verkennend onderzoek en uit de praktijk van o.a. psychologen, bedrijfsartsen, arbeidsmediators. Hoe gaat dit proces in zijn werk en wat zijn de valkuilen en hoe kun je de escalatie van een conflict wellicht voorkomen. Van conflicten kun je veel meer leren dan je denkt!
Een interactieve bijeenkomst waarbij ook kan worden geoefend met korte (conflict) oplossende interventies.

Ido van der Waal is al meer dan 20 jaar MfN-register arbeidsmediator en conflictspecialist en bekleedt op dit gebied diverse bestuursfuncties. Hij is medeauteur van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten en geeft les aan bedrijfsartsen. Ido van der Waal is als vrijwilliger al vele jaren verbonden aan het IHBV en heeft onder andere onderzoek verricht naar (arbeids)conflicten van hoogbegaafden. Zijn dyslexie heeft hem geïnspireerd om de Stichting De Dwarse Denker en het bedrijf Bijzonder Breinen op te richten. Hij gelooft dat neurodiversiteit (waaronder volgens hem ook hoogbegaafdheid valt) en taakconflicten van essentiële waarde zijn voor innovatie en ontwikkeling.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Maximum aantal deelnemers: 30
Locatie: Café Le Penseur, Varkensmarkt 15, 4331 LA Middelburg Middelburg

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.