17-11-2017 HB-Café Arnhem: Uit je hoofd, in je lijf

In Archief Arnhem by HB-Café Arnhem

Op vrijdagavond 17 november 2017 is er weer een HB-Café in De Coehoorn in Arnhem. In dit HB-Café brengt weerbaarheidstrainer Mirian Rutten je weer/meer lichaamsbesef bij.

Hoogbegaafden zijn geneigd om in hun hoofd te leven en intuïtieve signalen ‘weg te redeneren’. Het rationele neemt graag de overhand boven het zintuiglijke. Als je te veel in je hoofd leeft, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de interactie met de energie van de ander. Het negeren van je lichaamstaal kan ertoe leiden dat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden.

Mirian Rutten is Rots & Water-trainer bij Feniks Talent, dat hoogbegaafde jongeren begeleidt. Rots staat voor jezelf krachtig neerzetten, keuzes durven maken, grenzen aangeven, innerlijke kracht, en aanwezig durven zijn. Water staat voor inleven in de ander, meebewegen, samenwerken en innerlijke rust.

De oefeningen versterken je zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden, leren je duidelijker te communiceren en je eigen ruimte in te nemen, om zodoende steviger in je schoenen te staan. Het is een actieve workshop waarin veel oefeningen worden gedaan, dus doe gemakkelijk zittende kleding aan.

Locatie: Coehoorn Centraal, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De Coehoornstraat ligt recht tegenover het Centraal Station (rechts van hotel Haarhuis). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 25.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma uiterlijk 19:30 uur; einde programma meestal tegen 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Aanmelden: voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.