20-01-2017 HB-Café Haarlem: “Begrijpen en begrepen worden; communiceer jij in taal of beeld?”

In Archief Haarlem by HB-Café Haarlem


Hoogbegaafdheid geeft noch een garantie voor het vanzelfsprekend direct goed begrijpen van wat een ander zegt, noch het als vanzelfsprekend door een ander begrepen worden. Hoogbegaafden ondervinden vaak dat zij niet op dezelfde golflengte zitten als zij met niet-hoogbegaafden communiceren.
HB-Café Haarlem organiseert op 20 januari in Het Badhuis in Haarlem een avond over verbale (taal) en non-verbale (beeld) communicatie.
Madelène Schippers, trainer basisdenksystemen en LEREN LEREN Methode, zal de avond inhoudelijk begeleiden.

Hoogbegaafden hebben de neiging snel te denken, grote denkstappen te nemen, snel overeenkomsten te zien en logische verbanden te leggen. Het visuele denken, het voor je “zien” gaat vele malen sneller dan het lineaire denken van een verbale denker. Andersom ontgaat vaak aan een visuele denker de boodschap van de verbale denker die spreekt met een voorkeur voor chronologie van gebeurtenissen.
Het gevoel de aansluiting te missen, zelf niet begrepen te worden, een taak of opdracht onvoldoende duidelijk voor de ander kunnen verwoorden, een standpunt niet goed over het voetlicht kunnen brengen… het kan soms tot gevolg hebben dat je als hoogbegaafde aan jezelf gaat twijfelen. Ben ik dan zo onduidelijk? Maar… ben jij je bewust hoe JIJ communiceert?

Madelène Schippers zal deze avond de specifieke kenmerken van de twee basisdenksystemen, verbaal en non-verbaal, uiteenzetten. De avond bestaat uit een theorie- én praktijkgedeelte. De deelnemers gaan zelf aan de slag met diverse oefeningen om een beter beeld krijgen van hun eigen voorkeur voor informatieverwerking (bij het communiceren én leren). Hierdoor kan iedereen zoveel mogelijk vanuit de eigen vragen en behoeften profijt halen uit deze avond.

Op 20 januari aanstaande gaan de deuren van het HB-café om 19.00u open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Daarna kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Locatie: Badhuis, Leidseplein 49 te Haarlem
Entree: € 17,50 per persoon (incl. 3 consumpties (koffie/thee).
Betaald parkeren rondom locatie tot 21.00 uur.
Openbaar vervoer: halte Raaks (10 min. lopen)

Inschrijven kan via: https://hb-cafe.nl/evenementen/