19-02-2016: Excelleren

In Archief Utrecht by HB-Café Utrecht

Socratisch café over de stelling ‘Iedere hoogbegaafde kan excelleren’

Op 19 februari 2016 is het HB-Café Utrecht in Zaalverhuur 7. In dit café faciliteert Claartje van Sijl een Socratisch gesprek rondom de stelling ‘Iedere hoogbegaafde kan excelleren’. Het Socratisch gesprek is een oude en effectieve manier om ideeën diepgaand te onderzoeken. Het bevordert je onafhankelijk denken en daagt je als nieuwsgierige denker uit om je visie en overtuigingen precies te formuleren.

Op deze avond ga je zelf op onderzoek uit naar je overtuigingen, zienswijzen en praktijkervaringen met betrekking tot hoogbegaafdheid en excelleren. Na een korte inleiding over de spelregels van het Socratisch gesprek door Claartje van Sijl gaan de deelnemers volgens een gegeven structuur met elkaar in gesprek over de stelling ‘Iedere hoogbegaafde kan excelleren’. Gezamenlijk met je gesprekspartners kun je tot nieuwe inzichten komen, wijze oplossingen voor complexe problemen vinden en je verbondenheid met een groep versterken. Eén ding is zeker: je zult naar huis gaan met meer vragen dan waarmee je gekomen bent.

Claartje van Sijl is filosofisch loopbaan counselor en trainer. Zij ondersteunt wetenschappers aan het begin van hun loopbaan met levensloopbaanvragen op het gebied van zingeving, richting, balans en zelfvertrouwen (www.vansijl.com). Claartje is gepromoveerd in de filosofie en breed opgeleid als trainer en coach. Ze houdt ervan om helderheid te scheppen in complexe vraagstukken door verborgen aannames in vraag te stellen en stille gevoelens een stem te geven.

Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat7 3512BT Utrecht
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Maximum aantal deelnemers: 30
Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen.

Heb je geen plaats kunnen bemachtigen, dan kun je via een mailtje aan administratie@ihbv.nl vragen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een volgend HB-Café over dit thema en/of op deze locatie (a.j.b. aangeven).