20-11-2015 “Hoogbegaafd in de Liefde, valkuilen en remedies”

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

Datum 2015.11.20
Onderwerp: Hoogbegaagd in de liefde. Valkuilen en remedies
Spreker: Harald van Veghel (Redland Coaching, Liempde)
Verslag door: Wouter Tabingh Suermondt

Opkomst was 22 personen (inclusief spreker en vrijwilligers)

Harald is van oorsprong filosoof. Hij begeleidt via Redland Coaching stellen die in de problemen zijn. Verder doet hij personal coaching. Op deze manier heeft hij te maken met mensen die hoogbegaafd zijn.

Harald begint met een drietal scherpe stellingen als smaakmaker. Hierop begint direct de discussie met het publiek.

Centrale boodschap is dat professionele communicatie vooral is gericht op inhoud, terwijl communicatie in de liefde vooral is gebaseerd op onderhuidse informatie waarbij de werkelijke inhoud maar een klein gedeelte is. Hier draait het om gevoel. Traditioneel zijn vrouwen hier beter in dan mannen.

Om goed te kunnen praten moeten beide partners kunnen schakelen van het feitelijke gesprek naar innerlijke waarheid. Wanneer dit niet gebeurt dan breekt de communicatie. Aanpak: blijf bij jezelf en leg telkens uit wat het voor jou betekent.

Na de pauze wordt het publiek in groepjes van 4 personen verdeeld. Harald bespreekt 3 cases (Hendrik, Karel, Axel) waarvan elk groepje er 1 moet kiezen om verder over te praten.

Aan het einde van de avond geeft elk groepje kort een samenvatting van de discussie.

De sfeer op de avond is gemoedelijk, publiek doet aktief mee. De pauze loopt uit vanwege de ontstane onderlinge discussies Ook na de avond blijft een flink deel van de bezoekers nog even napraten.

Het algemene beeld is dat dit een geslaagde avond is met een inspirerende spreker.