12-09-2014 “Hoe vertel ik over mijn hoogbegaafdheid?”

In Archief Utrecht by HB-Café Utrecht

Op vrijdag 12 september 2014 werd in de Kargadoor in Utrecht voor de vierde keer het HB-café voor hoogbegaafde volwassenen gehouden. Deze keer ging het over het vertellen dat je hoogbegaafd bent. Is dat belangrijk en zinvol? Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wat zijn de voor- en nadelen van uit de kast komen?

Veel hoogbegaafden worstelen met de vraag of ze wel of niet zullen vertellen dat ze hoogbegaafd zijn. Op deze avond wordt hierover met elkaar van gedachten gewisseld. Aan wie vertel je het wel en aan wie niet? Denk daarbij aan familie, vrienden, collega’s, leidinggevenden. Hoe doe je dat op een manier die goed overkomt bij anderen en die ook recht doet aan wat het voor jou betekent? Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Wat houdt je tegen om er over te praten?
De bedoeling van de avond was het uitwisselen van ervaringen en tips, en het met elkaar maken van een lijst met do’s en dont’s.

 

Download hier het verslag als pdf.