22-09-2023 HB-Café Utrecht: Posttraumatische Groei en hoogbegaafdheid

Door: Mirjam Visser-Fuchs

Deze avond gaat Mirjam Visser-Fuchs in op trauma, traumareacties en hoogbegaafdheid en over de hoopvolle gedachte dat ingrijpende gebeurtenissen, crisis en trauma ook nieuwe mogelijkheden laten zien: om te ontwikkelen, te groeien en meer heelheid te ervaren. Het is vooral een informatieve avond voor mensen die zoekend of nieuwsgierig zijn en die handvatten positief willen inzetten om zichzelf verder te ontwikkelen.

Hoogbegaafdheid en posttraumatische groei lijken op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie. Want, hoogbegaafdheid is toch geen trauma? Dat klopt, uiteraard krijgt niet iedere hoogbegaafde een trauma door hoogbegaafd te zijn. Er zijn veel gelukkige hoogbegaafden.

Het kan echter wel traumatiserend zijn als je niet erkend wordt in wie je bent en jij jezelf daardoor niet leert begrijpen. Veel Hoogbegaafden voelen zich op de een of andere manier vreemd of anders. Dat kan in het werk zijn of in relatie tot andere mensen. Ook op meer existentieel niveau in deze wereld: dat je niet snapt waarom de wereld is zoals die is, omdat er zoveel anders en beter zou moeten kunnen.

Laat je inspireren!

Over de spreekster: Mirjam Visser-Fuchs begeleidt bij Talentbloeier mensen op het snijvlak van posttraumatische groei, zingeving en hoogbegaafdheid (www.talentbloeier.nl). Ze verzorgt ook familie-opstellingen op tafel en re-integratietrajecten bij het UWV. Ze is zes jaar predikant geweest en drie jaar counselor bij Stichting VPSG, die advies en ondersteuning geeft bij seksueel geweld en zingevingsvragen. Ze geeft regelmatig lezingen en trainingen voor een breed publiek.

Het HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Op de avond van het HB-Café gaan de deuren van het HB-Café om 19:00 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot max. 22.00 uur. Aansluitend kan eventueel nagepraat worden.

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 18,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Door het invullen van onderstaand formulier schrijf je je in voor het HB-Café op 22 september 2023 in Utrecht. Deze inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen. Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later
moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.