15-03-2024 HB-Café Zeeland: Ben jij een creatieve snelle denker of gewoon hoogbegaafd? (Starterscafé)

Door Sylvia Tas en Johanneke de Hoop

Hoogbegaafd wordt vaak gedefinieerd als een IQ boven de 130. Maar wat als je IQ niet gemeten is of te laag bevonden? Of je hebt niets met de term hoogbegaafdheid doordat er dan vaak automatisch veel van jou verwacht wordt? Ben jij een creatieve snelle denker of gewoon hoogbegaafd?

Op vrijdag 15 maart vindt het HB-Café plaats voor mensen die aan het begin staan van hun HB-ontdekkingsreis. Wat betekent dat nu, hoogbegaafd zijn? 

Vaak komen mensen er pas op volwassen leeftijd achter dat ze (mogelijk) hoogbegaafd zijn door persoonlijke problemen, partners of eigen kinderen. Er gaat dan een heel nieuwe en misschien zelfs wel verwarrende wereld open. Op deze avond geven we een inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook zal er veel aandacht zijn voor ervaringen van de aanwezigen.

Enkele vragen die aan bod zullen komen: Wat is het verschil tussen een creatieve snelle denker en hoogbegaafdheid? Welke gevoelens ervaar je of heb je ervaren toen je ontdekte dat je (mogelijk) hoogbegaafd bent? Ervaar je een kloof in de omgang met anderen? Hoe ga je positief om met je hoogbegaafdheid?

Sylvia Tas, trainer en coach hoogbegaafdheid bij Apparently Gifted en SCG facilitator en Johanneke de Hoop, expert hoogbegaafdheid bij Opstap Coaching en SCG facilitator, zullen deze avond inhoudelijk begeleiden. Naast de theorie zullen zij ook zorgen voor opdrachten die uitnodigen tot interactie met de andere aanwezigen.

Het HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: Wijkcentrum Palet, J. van Reigersbergstraat 2, 4336 XA Middelburg.

Tijd: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur) tot 22.00 uur; daarna is er gelegenheid tot napraten.

Entree: € 18,50 (inclusief koffie, thee)

Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 15 maart. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bankcontact/Mister Cash. 

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken