20-03-2024 HB-Café Zwolle: Passend werk voor hoogbegaafden. Hoe dan?

In Archief Zwolle by HB-Café Zwolle

Hoe kunnen hoogbegaafden hun talenten op de werkvloer beter benutten? Ondanks hun potentieel ervaren zij vaak moeilijkheden bij het vinden en behouden van passend werk. Rianne van de Ven heeft tijdens dit HB-Café op interactieve wijze met ons de mogelijkheden bekeken hoe de juiste omgeving te vinden waar je kunt groeien en bloeien.

Wat is “passend” werk? Omdat hoogbegaafden onderling erg veel van elkaar verschillen, is dit een individueel vraagstuk waarin je jezelf goed moet kennen. Een Kerntalentenanalyse kan inzicht geven welke dingen voor jou energiegevers en -vreters zijn. Rianne gebruikt voor je loopbaan de metafoor van een kralenketting, waaraan je zelf de kralen rijgt, eventueel aan meerdere snoeren (loondienst, eigen bedrijf, vrijwilligerswerk, gezin, …). Met vragen van de deelnemers van dit HB Café werden gemeenschappelijke thema’s besproken, zoals: harder groeien dan collega’s, ontstijgen van een functie, strategisch denken maar niet dat opleidingsniveau hebben, behoefte aan afwisseling, de tijdelijkheid van uitdaging, …

Tijdens de nazit werden er levendig gesprekken gevoerd en ervaringen gedeeld over dit en andere thema’s.

Rianne is coach voor hoogbegaafde volwassenen, spreker, trainer en onderzoeker. Ze is één van de pioniers op het gebied van kennis verzamelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Bovendien is ze auteur van het boek ‘Hoogbegaafd in praktijk. Het versterken van persoonlijk leiderschap bij hoogbegaafde volwassenen’ en medeauteur van ‘Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven positief en intelligent in’.

Locatie: De locatie van dit HB-café was op de 4e verdieping van de Burgemeester Drijbersingel 51, 8021JB Zwolle.

Tijd: Van 19.30 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot 22.00 uur, met erna gelegenheid tot napraten.