23-03-2018 HB-Café Eindhoven: Karakterstructuren en “overlevings”-maskers bij hoogbegaafdheid

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

Op vrijdag 23 maart is er weer een interactief HB-Café. Let op, dit zal doorgaan op een nieuwe locatie: Het academisch genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven op loopafstand van het station.
Gastspreker deze avond is Elma van der Salm. Zij zal een interactieve lezing verzorgen over karakterstructuren en “overlevings”-maskers bij hoogbegaafdheid.

Vanaf de geboorte ontwikkelt elk mens “overlevings”-maskers om zich staande te kunnen in de dagelijkse wereld. Of dat nu pijnlijke situaties zijn als gebrek aan erkenning of onveilig voelen of juist vlinders in je buik voelen, je hanteert ze om met deze prikkels op die momenten om te gaan. Het gebruik van maskers is dus niet per definitie een negatief iets, integendeel. Het helpt je om niet overweldigend te worden door je eigen emoties. Hoogbegaafden hebben wel eerder de neiging om “in hun hoofd” te schieten en minder te focussen op wat er fysiek in het lijf plaatsvindt. Aan dit fysieke voelen koppel je dan weer een positieve of negatieve emotie afhankelijk van hoe je de dingen eerder in je leven hebt ervaren.
Naast dat maskers je beschermen willen we vanavond vooral stilstaan bij de positieve inzet van maskers.

Tijdens het eerste deel van de avond maak je via de interactieve lezing kennis met de verschillende overlevingsmaskers. Veel beeldmateriaal om de diverse aspecten zichtbaar te maken, maar vooral veel zelf ervaren zodat je tijdens deze lezing ook echt nieuwe en positieve dimensies ontdekt van jouw eigen hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. In het tweede gedeelte van de avond kan je onder het genot van een drankje aan de bar ervaringen over dit thema uitwisselen met andere bekende of onbekende hoogbegaafden. De kracht van dit tweede deel ligt hem vooral in het (H)(V)erkennen middels het delen van ervaringen met elkaar.

De gastspreker van deze avond is Elma van der Salm. Zij is coach, trainer en psychosociaal therapeut in De Kempen en Eindhoven, en heeft zich gespecialiseerd in de maskers die wij allemaal gebruiken om te overleven in een overweldigende of zelfs vijandige wereld. Meer info ook op www.elmavandersalm.nl.

Locatie (let op, we hebben een nieuwe locatie!): Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Vanaf Station Eindhoven is het 10-15 minuten lopen naar het Academisch Genootschap.
Gratis parkeren op het parkeerterrein achter het Genootschap via navigatie-adres Fazantlaan 16.
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Het eerste deel is van 19:30 tot 21:45 uur met een korte pauze. Het tweede deel start om 21.45 tot sluitingstijd.
Entree: € 17,50 per persoon

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnen komen worden geaccepteerd. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.