16-03-2018 HB-Café Zeeland (Middelburg): Hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit

In Archief Zeeland by HB-Café Zeeland

Op vrijdagavond 16 maart 2018 in de jaarlijkse Week van de Hoogbegaafdheid is er opnieuw een HB-Café in Middelburg. Gastspreker is Rianne van de Ven.

De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de concepten van elkaar. Hoe zit het precies en wat hebben hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid met elkaar te maken?

Rianne van de Ven is voorzitter van het IHBV, heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is ECHA-specialist in gifted education. Ze heeft aan de universiteit van Brussel, onder leiding van Prof. Dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Voor de pauze presenteert ze de wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het zich verhoudt met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski.
Na de pauze staat de avond in het teken van het herkennen van hoogsensitiviteit in jouw leven, wat het je brengt en hoe je voorkomt dat de wereld je overweldigt.

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-cafés in Alkmaar, Arnhem, Breda (Zuid-West), Delft, Zwolle, Utrecht, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Middelburg (Zeeland), Vlaanderen.
Meer informatie over het IHBV en data van andere HB-Cafés zijn te vinden op www.ihbv.nl

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Maximum aantal deelnemers: 30
Locatie: Café Le Penseur, Varkensmarkt 15, 4331 LA Middelburg Middelburg

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.

Wanneer een HB-café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.