07-07-2017 HB-Café Zeeland (Middelburg) Nieuw!!!

In Archief Zeeland by HB-Café Zeeland

Op vrijdag 7 juli 2017 is er voor het eerst een HB-Café in Middelburg met als thema: Hoogbegaafdheid, meer dan een hoog IQ. Deze eerste bijeenkomst in Middelburg richt zich op volwassenen die – wellicht net – ontdekt hebben dat ze hoogbegaafd zijn. Of het vermoeden hebben dat ze dat zijn en daar meer over willen weten. Sprekers op deze avond zijn Noks Nauta en Peter Overzier. In een eerder versie van dit bericht is gemeld dat Rianne van de Ven als spreker zou komen, helaas is zij die dag wegens privé-omstandigheden verhinderd.

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Gaat het om een hoog IQ of spelen er meer eigenschappen mee? En hoe herken ik dat dan in de praktijk? Noks Nauta en Peter Overzier geven in een interactieve lezing een introductie op hoogbegaafdheid bij volwassenen, in het perspectief van wetenschappelijke en de maatschappelijke ontwikkelingen. De nadruk ligt op het leren herkennen van de kwaliteiten en talenten van hoogbegaafdheid én veel voorkomende problemen in de werk en leeromgeving.

Noks Nauta is arts, psycholoog en bestuurslid van het IHBV. Zij houdt zich sinds 2000 bezig met hoogbegaafde volwassenen en schreef diverse boeken en artikelen.

Peter Overzier is psycholoog en begeleidt in zijn praktijk in Schiedam hoogbegaafde volwassenen die willen leren omgaan met hun hoogbegaafdheid. Ook geeft hij meerdaagse cursussen en workshops over hoogbegaafdheid.

Locatie: De Likkepot/Hofje onder de Toren, Nieuwe Kerkgang 1, 4331 BE Middelburg
Parkeren: Damplein 0, bij de Frituur Damplein, 4331 GC Middelburg
Route: Klik hier voor de routebeschrijving (pdf)

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.