20-01-2017 HB-Café Delft: Hoogbegaafden bij de dokter

In Archief Delft by HB-Café Delft

Wat hebben hoogbegaafdheid en gezondheid met elkaar te maken? Dit terrein is nog vrijwel onontgonnen, maar ervaringen zijn wel verzameld. Voor een aantal hoogbegaafden is de gang naar een zorgverlener (bijvoorbeeld een arts, psycholoog, fysiotherapeut) lastig. Ze hebben de ervaring dat er niet naar ze wordt geluisterd en ze komen soms in een conflict. Er zijn ook aanwijzingen dat de hoogbegaafdheid op zich een relatie kan hebben met bepaalde gezondheidsklachten.

HB-Café Delft: Hoogbegaafden bij de dokter
Naar een gezonde relatie met je zorgverlener

Al deze aspecten komen aan de orde in HB-café Delft op 20 januari 2017. Noks Nauta is zelf arts, psycholoog en ook patiënt en samen met Ido van der Waal, mediator begeleidt zij deze avond met zowel kennis als interactieve werkvormen.

De eigen gezondheid van de hoogbegaafde profiteert van een gezondere relatie met hun zorgverlener.
Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Op 20 januari as. gaan om 18.30 uur de deuren van het HB-café open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Locatie: Creatief centrum De Zuster; Gasthuisplaats 1, 2611 BN Delft
De Zuster ligt op vijf minuten lopen van station Delft. Loop aan de voorkant van het station door de Barbarasteeg, en ga rechtdoor. Als je op de tweede brug staat ligt de Zuster aan de linkerhand, aan de Koornmarkt. De ingang van het pand is aan de achterkant te vinden aan de Gasthuisplaats. Parkeren met de auto kan voor de deur op de Gasthuisplaats of in de op 5 minuten lopen gelegen Phoenix parkeergarage. Ook op loopafstand is er de Zuidpoort parkeergarage.
De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee, 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen.

Heb je geen plaats kunnen bemachtigen, dan kun je via een mailtje aan administratie@ihbv.nl vragen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een volgend HB-Café over dit thema en/of op deze locatie (a.j.b. aangeven).