25-11-2016 HB-Café Utrecht: Hoogbegaafd en een geslaagd leven

In Archief Utrecht by HB-Café Utrecht

Hoogbegaafden leven intens. Oppervlakkig leven is vaak geen optie, het leven moet ergens over gaan. Veel hoogbegaafden hebben de wens en de drive om iets goeds van hun leven te maken, om het leven te laten slagen. Maar wat is dat eigenlijk, een goed leven? Wanneer is je leven geslaagd?

Tijdens dit HB-café bespreken we met elkaar vanuit filosofisch perspectief wat de voorwaarden kunnen zijn voor een goed en geslaagd leven en tegen welke specifieke mogelijkheden en moeilijkheden hoogbegaafden aanlopen in hun pogingen een geslaagd leven te leiden. Een avond over levenskunst.

Margreeth Menkveld is tweedejaars student aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Daar maakte ze uitgebreid kennis met het begrip levenskunst. Dat sprak haar, zeker als hoogbegaafde, zeer aan. Het bood handvatten om meer grip te krijgen op haar leven en om een start te maken met het geven van vorm en inhoud aan de intensiteit die ze zocht. Haar kennis en ervaring op dit gebied wil ze graag met anderen delen.

Datum: vrijdag 25 november 2016
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Locatie: Zaalverhuur Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht (www.sevenutrecht.nl)
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)
Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op https://hb-cafe.nl/evenementen.