HB-Café Vlaanderen – 24 juni 2016 te Gent

In Archief Vlaanderen by HB-Café Vlaanderen


Het eerste IHBV HB-Café in Vlaanderen zal plaatsvinden op 24 juni 2016. Voorzitter van het IHBV en coach voor hoogbegaafde volwassenen Rianne van de Ven zal inhoudelijk de avond in Gent verzorgen met een algemene introductie over hoogbegaafdheid.

“Hoogbegaafd betekent hoogopgeleid, alleen met een IQ-test kan vastgesteld worden of iemand hoogbegaafd is, hoogbegaafden dragen vaak een bril, hoogbegaafden hebben gemiddeld een wat groter hoofd…”

Wat? Er bestaan zinnige en minder zinnige vooroordelen over hoogbegaafdheid.
Wat is het nou eigenlijk? Ben ik het misschien ook?
Kom langs op het eerste Vlaamse/Belgische HB-café en verruim je geest!

Wanneer? Op vrijdag 24 juni vertelt Rianne van de Ven u in het Vredeshuis te Gent meer over wat het is om hoogbegaafd te zijn als volwassene en ontmoet u andere hoogbegaafden en geïnteresseerden. U krijgt er een overzicht over wat er vandaag in het algemeen geweten is over hoogbegaafdheid, onder andere aan de hand van het Delphimodel en het vooroordelenspel. Wil u er meer over weten, schrijf u dan nu in.

Wie? Rianne van de Ven is voorzitter van het Instituut voor Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV). In Vlaanderen hebben we Exentra als expertisecentrum rond hoogbegaafdheid, in Nederland is er het IHBV, een kennis-, project- en netwerkorganisatie die het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen wil verbeteren. Al meer dan acht jaar coacht en begeleidt Rianne hoogbegaafde volwassenen, zij ontwikkelde het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid bij volwassenen ook mee.

Waarom? HB-Café’s bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. In Nederland zijn er al sinds een paar jaren HB-cafés in verschillende plaatsen.
Ze worden georganiseerd door het IHBV, dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Dit wordt het eerste HB-café in Vlaanderen. Meer informatie over het IHBV vindt u op www.ihbv.be

N.B. Het is op deze avond niet de bedoeling persoonlijke problemen aan te kaarten.

Praktisch (update 21 juni)

Locatie: Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, Gent

Zaal open: 19u15. Aanvang programma 19u30. Einde programma 22u, daarna gelegenheid tot napraten.

Entree: € 15 per persoon (De inkomprijs dekt de gemaakte kosten van de spreker, locatie, … Het overige budget wordt door het IHBV gebruikt ter verdere ondersteuning van de werking).
Er is een bar waar u uiteenlopende consumpties kunt aankopen aan een democratische prijs.
Maximum aantal deelnemers: 60. Op dit moment zijn er nog voldoende plaatsen vrij.

Aanmelding: voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.be/evenementen. Inschrijven is definitief na betaling. Krijgt u het online formulier niet te zien of lukt de transactie niet, dan kunt u het entreegeld contant voldoen bij de ingang van de zaal. Gelieve vanaf heden niet meer met een bankoverschrijving te betalen (ook niet wanneer een mail uit het reserveringssysteem u daartoe uitnodigt), omdat die hoogstwaarschijnlijk niet meer op tijd bij het IHBV zal worden bijgeschreven.

Route naar het Vredeshuis

Openbaar vervoer: vanaf het Station Gent Sint Pieters bereikbaar via tram 4 (halte Langesteenstraat) of via tram 1 (halte Gravensteen)

Auto: parkeeropties in één van de stedelijke parkings vind je terug op onderstaande website
https://mobiliteit.stad.gent/met-de-auto/ondergrondse-parkings/tarieven
Dichtstbijzijnde gelegen parkings zijn Parking Ramen, Parking Vrijdagmarkt en Parking Sint-Michiels.

Fiets: er is een fietsenstalling voor de deur.
Vragen over praktische zaken rondom alle HB-Cafés zijn welkom op het e-mailadres administratie@ihbv.nl .