19-06-2020 HB-Café Alkmaar gaat online: HB en ondernemen

 

Let op: dit HB-café zal niet op locatie in Alkmaar plaats vinden, maar zal een online evenement zijn. Onze gebruikelijke fijne locatie is helaas niet geschikt om een HB-café te realiseren waarbij de 1,5 meter gewaarborgd kan worden. Het IHBV heeft een HB-café-Online ontwikkeld. Volgens deze formule willen wij nu dit al eerder geplande evenement aanbieden. Dit HB-café was namelijk al eerder gepland op 17 april. Wegens de Coronamaatregelen hebben we dat toen uitgesteld naar 19 juni. 

Hoogbegaafden zijn intelligent, autonoom, gevoelig en creatief. Met die kenmerken heb je een goede basis om te gaan ondernemen of te werken als zelfstandig professional. Maar ondernemen of zelfstandig werken vraagt ook andere persoonskenmerken en vaardigheden – waar hoogbegaafden weer niet (allemaal) goed in zijn.

In dit online HB-café op 19 juni zet Nick Grooff in enkele korte presentaties de persoonlijke factoren die geassocieerd zijn met ondernemen af tegen de kenmerken van hoogbegaafdheid. Over elk onderdeel wisselen we vervolgens ervaringen en tips uit. Dat doen we zoals altijd in kleine groepjes, waardoor je ook online echt contact kunt maken met andere bezoekers.

Deze avond is gericht op hoogbegaafden die ondernemen, die werken als zelfstandig professional, die dat van plan zijn te doen of met het idee spelen (deels) voor zichzelf te beginnen. Je bent natuurlijk ook welkom, als je weliswaar in loondienst werkt, maar dat doet op een ondernemende manier, of gewoon in het onderwerp bent geïnteresseerd.

Heb je nu direct al één of meerdere specifieke vragen? Mail die dan zo snel mogelijk naar het mailadres van ons HB-café: hb-cafe-alkmaar@ihbv.nl. Nick zal die zo mogelijk in het programma verwerken.

Nick Grooff werkt als organisatiecoach voor maatschappelijke organisaties. Hij deed in 2017 onderzoek naar het werkgedrag van hoogbegaafden en heeft daar in diverse HB-café’s en ondernemersdagen over verteld. Momenteel onderzoekt hij de overeenkomsten en verschillen tussen ondernemerschap en hoogbegaafdheid. Meer informatie vind je op zijn website http://www.sliminbedrijf.com.

Locatie: Dit HB-café is online. Je ontvangt kort voor het HB-café een link naar Zoom.

Tijd: De ‘zaal’ opent om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het inhoudelijke deel. We maken gebruik van de Zoom-wachtkamer. Zorg daarom dat je je in de Zoommeeting meldt onder dezelfde naam als waarmee je je hebt ingeschreven. De Zoomruimte blijft tot 22.30 open, mocht je het prettig vinden nog even in de groep na te praten.

Entree: De entree bedraagt € 10,00 per persoon. Helaas was de prijs nog niet direct in ons systeem aangepast. We benaderen de mensen die de ‘live-prijs’ hebben betaald persoonlijk via de mail. Je ontvangt het verschil in kosten retour. Als je wilt kun je het verschil ook aan het IHBV doneren. Het maximum aantal aanwezigen is 25.

Aanmelden: aanmelden voor dit HB-Café doe je door het online formulier hieronder in te vullen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer een HB-café is volgeboekt, wordt dit hieronder aangegeven. Je kunt je dan op de wachtlijst laten plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.

Voor HB-cafés plannen we kleine groepen, zodat we elkaar allemaal op het scherm kunnen zien. Ook doet de afstand er niet toe. Dat betekent dat HB-cafés wat sneller uitverkocht zijn. We rekenen er daarom op dezelfde spreker enkele malen terug te laten komen. Is dit HB-café uitverkocht, laat je dan op de wachtlijst plaatsen. Daarmee sta je voor in de rij voor het volgende HB-café over dit onderwerp.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.