23-10-2020 HB-Café Groningen: Hoogbegaafdheid, zien en gezien worden -extra avond-

Let op: Dit is een extra avond vanwege overweldigende interesse. Kom je al op 11 september naar het café met Helen Catsburg, schrijf je dan niet in voor deze avond.

Op 23 oktober komt Helen Catsburg spreken in het HB café Groningen. Helen Catsburg is lichaamsgericht werkend psycholoog en coach. Ze maakte zo’n drie jaar geleden kennis met het HB café.

In dit HB café gaan we een aantal processen langslopen die van invloed zijn op de persoonlijke ontwikkeling, het contact met anderen en hoe je de wereld ervaart. Hoe anders verloopt deze ontwikkeling als je wat complexer denkt en intensief voelt en leeft zoals mensen die hoogbegaafd zijn? Tijdens deze avond, gaan we dit op een ontspannen en ervaringsgerichte wijze, hardop denkend onderzoeken.

Een voorbeeld van zo’n proces is dat het cruciaal is om goed ‘gespiegeld‘ te worden door je omgeving als je jong bent. Jouw omgeving stemt af op wat er in je omgaat en reikt daar woorden voor aan.  Dit proces van gezien worden heeft veel invloed op hoe jij je gaat verhouden tot je eigen ‘binnenwereld’, tot dat wat je denkt en voelt. Hoe die afstemming verloopt is bijvoorbeeld bepalend voor hoe je jezelf leert uitdrukken, je zelfbeeld en in hoeverre je jezelf erbij voelt horen.

Wat weten we over de processen die in de ontwikkeling van kind naar volwassene een belangrijke rol spelen? Wat is hun effect hiervan op later functioneren en waarvan zijn we ons bewust? Helen Catsburg gaat in gesprek met de aanwezigen, wellicht doen we een oefening en in elk geval komen er veel voorbeelden aan bod. Uiteraard gaat het ook over: wát kun je er nu nog mee? Kun je diep ingesleten patronen wel veranderen? Welke rol speelt inzicht, welke rol spelen beleving en lichamelijke signalen? Het zal vooral een avond zijn waarin we al oriënterend brainstormend, ervaringsgericht werken, door er contact mee te maken zaken onderzoeken.

Ben je benieuwd en wil je eens dieper nadenken en je bewust worden van welke processen jou vormen en gevormd hebben? Ben je vastgelopen met je snelle geest en zoek je naar hoe je je opnieuw kunt verbinden? Dan kan deze avond interessant voor jou zijn.

Helen Catsburg

Over de spreker:
Drijfveer in het werk van Helen Catsburg is afstanden overbruggen en ‘contact maken’. Klachten en onvrede of onrust zijn vaak het gevolg van het feit  dat er ergens contact mee verloren is. Die afstand overbruggen, het contact weer herstellen met jezelf op alle lagen van je functioneren: denken, voelen (dus ook de lichamelijke signalen meenemen) en doen/gedrag is helend. Daarop volgt dan vaak ook dat je het contact met anderen en de wereld om je heen in kunt vullen op een manier die bij je past.
Helen Catsburg is gespecialiseerd in trauma: trauma met een grote T (PTSS klachten) maar ook het trauma met een kleine t (verhouding tot jezelf en je lichaam). Voor meer informatie over de spreker: https://helencatsburg.nl/

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje in de bar.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor dit HB-café kan uitsluitend door hieronder je gegevens in te vullen en vervolgens direct online te betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Uiteraard houden we ons aan de Corona-maatregelen, de zaal is geschikt om 1,5 meter afstand te houden. Het aantal bezoekers is ditmaal beperkt tot 20 personen. We verzoeken u ook bij aankomst en vertrek en in de pauzes zelf rekening te houden met het nemen van voldoende afstand.

Locatie HB café Groningen: Best Western Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: https://hotelgroningencentre.nl/. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.