27-10-2020 HB-Café Enschede: Hoogbegaafd & Liefdesrelaties

Dinsdag 27 oktober gaat het HB-Café Enschede over het thema liefdesrelaties. Arja Roozemond bespreekt enkele uitdagingen die inherent zijn aan partnerrelaties. Is dat voor hoogbegaafden anders? Wat is daar eigenlijk over bekend? En hoe zit het met het persoonlijke verhaal, hoe doe je dit zelf?

Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties? Er is wel wat onderzoek naar gedaan, maar veel harde feiten zijn er niet. Het lijkt erop dat de verschillen met niet-hoogbegaafden niet eens zo heel groot zijn. Wel valt er bijvoorbeeld iets te zeggen over humor en ook over het omgaan met conflicten en hoe die kunnen samenhangen met de ‘hechtingsstijl’.
Mogelijk interessanter is het om na te denken over hoe je hier zelf mee omgaat. In iedere relatie zijn er een aantal uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Alleen al het besef dat sommige uitdagingen horen bij het hebben van een relatie, kan helpen om je minder zorgen te maken over conflicten of moeilijke gevoelens.
Tijdens de avond komen een aantal elementen over dit onderwerp aan de orde. De deelnemers worden uitgenodigd om daarover met elkaar van gedachten te wisselen en er worden kort wat onderzoeksresultaten besproken.

Over de spreker:
Arja Roozemond werkt samen met haar partner in de praktijk RVDG, specialisten in persoonlijke ontwikkeling. Zij is psychosociaal therapeut voor individuele begeleiding en relatietherapie en werkt ook als trainer bij de opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige. Tevens geeft ze meditatielessen. Arja is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafden. Haar uitgangspunt hierbij is dat iedereen graag ruimte wil geven aan de eigen uniciteit en autonomie. Én dat iedereen ernaar verlangt om gewoon een beetje gelukkig te zijn en zich veilig te voelen.


Praktische informatie & aanmelden:
Locatie: Openbare Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede. De bibliotheek is op vijf minuten lopen van station Enschede en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.
Tijd: 19.00-21.30 uur. De zaal gaat open om 18.30 uur; aanvang programma 19:00 uur. Einde programma 21.30 uur; Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Door het invullen van onderstaand formulier schrijf je je in voor het HB-Café op 27 oktober 2020 in Enschede. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.
Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meld dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Wachtlijst

Helaas is dit HB-Café volgeboekt, daarom is inschrijven niet meer mogelijk. Hieronder kun je je aanmelden voor de wachtlijst. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.

Voornaam*
Verplicht veld
Achternaam*
Verplicht veld
E-Mail*:
Verplicht veld
Telefoonnummer:
Aantal deelnemers*:
Je aanmelding is geplaatst op de wachtlijst.
Opmerkingen:
Indien je voor meer dan 1 deelnemer inschrijft, geef dan in dit opmerkingenveld naam en e-mailadres van de andere deelnemer(s) door.

Meer informatie over het aan- en afmelden voor HB-Cafés vind je hier