17-09-2021 HB-Café Eindhoven: HB en liefdesrelaties

Door: Arja Roozemond

Arja Roozemond bespreekt enkele uitdagingen die inherent zijn aan partnerrelaties.
Is dat voor hoogbegaafden anders? Wat is daar eigenlijk over bekend? (niet zoveel). Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties? Er is wel wat onderzoek naar gedaan, maar veel harde feiten zijn er niet.
Het lijkt erop dat de verschillen met niet-hoogbegaafden niet eens zo heel groot zijn. Wel valt er bijvoorbeeld iets te zeggen over humor en ook over het omgaan met conflicten en hoe die kunnen samenhangen met de ‘hechtingsstijl’.

Mogelijk interessanter is het om na te denken over hoe je hier zelf mee omgaat. Hoe zit het met jouw persoonlijke verhaal? In iedere relatie zijn er een aantal uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Alleen al het besef dat sommige uitdagingen horen bij het hebben van een relatie, kan helpen om je minder zorgen te maken over conflicten of moeilijke gevoelens.

Een andere vraag die de laatste tijd aan de orde is: wat is de mogelijke invloed van de Covid-19 pandemie en alle daarmee samenhangende maatregelen op (liefdes)relaties? Wat gebeurt er in een bestaande relatie als je noodgedwongen meer thuis bent, extra onder druk staat of het juist wel lekker rustig vindt als je niet iedere dag naar je werk hoeft? Hoe is het gegaan met mensen die op zoek zijn naar een partner?

Tijdens de avond komen een aantal elementen over het onderwerp aan de orde. Zoals we dat van een HB-café gewend zijn, is er een mix van informatieoverdracht en gesprek over ervaringen en ideeën.

Vrijdag 17 september gaat het HB-café Eindhoven over het thema liefdesrelaties. Als alles goed gaat, weer als vanouds op onze vaste stek bij het Academisch Genootschap!

Over de spreker


Arja Roozemond werkt samen met haar partner in de praktijk RVDG, specialisten in persoonlijke ontwikkeling. Zij is psychosociaal therapeut voor individuele begeleiding en relatietherapie en werkt ook als docent/trainer bij de post-HBO opleiding tot HSP-coach. Arja is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafden. Uitgangspunt in haar werk is dat iedereen graag ruimte wil geven aan de eigen uniciteit en autonomie. Én dat iedereen ernaar verlangt om gewoon een beetje gelukkig te zijn en zich veilig te voelen.

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor u open en van daaraf loopt u via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Komt u met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur. Afsluiting lezing ca. 21:30 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.