13-12-2022 Online HB-Café: Mijn kind is hoogbegaafd en ik dan ook?

Door: Janine Kallenbach

Dit HB-Café is speciaal voor (vermoedelijk) hoogbegaafde ouders van hoogbegaafde kinderen. Wat betekent HB-zijn voor volwassenen en hoe speelt het mee in de opvoeding van je kinderen? Hoe maak je onderscheid tussen jouw HB-ervaringen als kind en de HB-ervaring van jouw kind nu? Hoe ga je om met je eigen intensiteit, met jezelf?

Vaak komen mensen er pas op volwassen leeftijd achter dat ze (mogelijk) hoogbegaafd zijn. Soms via de ontdekking van hoogbegaafdheid bij de kinderen.
Er gaat dan een heel nieuwe en misschien zelfs wel verwarrende wereld open. Op deze avond krijg je een inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook zal er veel aandacht zijn voor ervaringen van de aanwezigen. Enkele vragen die aan bod zullen komen: Welke gevoelens ervaar je of heb je ervaren toen je ontdekte dat je (mogelijk) hoogbegaafd bent? Ervaar je een kloof in de omgang met anderen? Hoe ga je positief om met je hoogbegaafdheid? De workshop is eerder gegeven tijdens het Parents Programma op de ECHA 2022 conferentie.

Het HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Op de avond van het HB-Café gaan de (digitale) deuren van het HB-Café om 19:00 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tot 22.00 uur kan er eventueel nagepraat worden.

De entreeprijs bedraagt 10.- euro per persoon. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt. Staat er geen wachtlijstformulier, dan is die vol.