11-09-2020 HB-Café Zeeland: Levenskunst en zingeving

Levenskunst en zingeving
Hoe leef je een leven dat de moeite waard is?
Wat geeft je leven zin en kun je daar zelf iets aan doen?
En hoe ga je om met het gevoel van zinloosheid?

Als gevoelige, slimme denker ben je vaak idealistisch en heb je het er moeilijk mee dat je niet veel invloed hebt op de wereld om je heen. Je wordt er soms moedeloos van dat de wereld is zoals die is. De gebruikelijke antwoorden op de zinvragen stellen je niet gauw tevreden. Misschien voel je je bij geen filosofie of levensbeschouwing echt thuis.

Deze avond geeft jou niet ‘het Antwoord’, maar wel de gelegenheid om deze vragen nader te onderzoeken met anderen. Dat doen we met behulp van de inzichten van James Webb (boektip: Searching voor meaning), de positieve psychologie (o.a. Seligman) en Victor Frankl.

Over de spreekster: Mirjam Visser-Fuchs begeleidt bij Talentbloeier (hoog)begaafde volwassenen (www.talentbloeier.nl). Zes jaar is ze predikant geweest in de Protestantse Kerk van Nederland en heeft de tweejarige opleiding tot zelfstandig Talentbegeleider gevolgd bij Novilo. Ze heeft zich verdiept in positieve psychologie met o.a. cursussen in krachtgericht en zijnsgericht coachen. Ook werkt ze als levensbeschouwelijk counselor bij de VPSG, een stichting die advies en ondersteuning geeft bij seksueel geweld en zingevingsvragen.

Locatie: Wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336 XA,  Middelburg.
Tijd: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.50 uur) tot 22.00 uur.
Entree: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water.)

Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 11-09-2020 in Middelburg. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

We volgen de richtlijnen van het RIVM en de regels van de gemeente Middelburg, daarom alleen toegang met een vooraf gereserveerd en betaald kaartje. Geen verkoop aan de zaal.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via aministratie@ihbv.nl .

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.